Bio

Lucas de waard (1984) schrijft voor theater, televisie en film. Op 1 juni 2022 verscheen zijn derde roman: 'Bast'. 

De Waard schrijft graag over grote thema's, kleine momenten, en laat graag de fantasie aan de macht. Als u hem naar zijn invloeden vraagt kan hij Paul Auster en Batman aanhalen, Murakami en de Coen Brothers, Arthur Miller en Gummbah; het hangt er een beetje vanaf wat voor dag het is. De Waard bedient zich niet van één genre, omdat hij gelooft dat vorm bepaald wordt door inhoud, dat elk verhaal een eigen jas draagt. 

De Waard groeide op in Den Bosch en studeerde in 2009 af als toneelauteur, aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien is hij werkzaam als freelance schrijver voor allerhande theatergezelschappen en producenten. 

In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘De Kamers’ bij uitgeverij De geus. Deze haalde de shortlist van de Gouden Strop Schaduwprijs. 


In 2016 won De Waard een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. Datzelfde jaar schreef hij samen met Daan Windhorst het succesvolle ‘Watskeburt?! De musical’, voor De Jeugd van Tegenwoordig. 


Zijn tweede roman ‘Kraaien tellen’ verscheen september 2017. 


Lucas de Waard schreef voor o.a. Bos theaterproducties, BNNVARA, Netflix en het Zuidelijk Toneel, en is een graag geziene gast op de podia van o.a. Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Mensen Zeggen Dingen. 
 
 In september 2021 verscheen 'Deep shit', een misdaadkomedieserie waarvoor De Waard mede het scenario schreef, bij BNNVARA, en in 2024 is de actiefilm ‘Invasie’ in de bioscoop te zien.